Sedan Bitcoin blev ett samtalsämne har trenden att äga den virtuella valutan varit stor. Till en början var det många som var skeptiska till om det skulle gå vägen eller inte, men det skulle inte ta lång tid innan bitcoins hade blivit otroligt mycket värda. Idag kan du köpa bitcoin på samma sätt som du handlar annan valuta och det finns flera sätt att gå tillväga. Här nedan kan du läsa mer om de tre bästa sätten att köpa valutan på.

Vad är Bitcoin?

Idag har troligtvis de allra flesta hört talas om Bitcoin, men vad är det egentligen och hur använder man sig av det? Enkelt förklarat kan man säga att Bitcoin är en virtuell valuta, vilket betyder att den bara finns tillgänglig på nätet och aldrig kan omvandlas till fysiska pengar. Med det menar vi att du inte kommer att kunna gå till en bankomat och ta ut värdet av dina Bitcoin i svensk (eller annan) valuta. Det du däremot kan göra är att sälja dina Bitcoin och på så sätt tjäna pengar som du kan nyttja på ”vanligt vis”.

Bästa sätten att köpa Bitcoin

Som tidigare nämnt finns det flera sätt att gå tillväga för den som vill handla Bitcoin.

  • Alternativ nummer ett är att vända sig direkt till ett företag. Det kan t.ex. handla om företag som BTCx, som är ett mycket populärt alternativ, men även Safello är mycket uppskattade. Här kan du betala för dina Bitcoin med hjälp av Swish, men även direkt banköverföring går bra.
  • Ett annat alternativ är att vända sig till börsen och då använda sig av utlandsbetalning. Alternativ kan vara Bitstamp eller GDAX, men många olika varianter förekommer.
  • Det tredje och sistnämnda alternativet är att vända sig till en privatperson. Det här har blivit allt mer vanligt på senare tid, eftersom betalningen kan ske med hjälp av Swish, banköverföring eller med kontanter. På hemsidor som t.ex. localbitcoins.com kan du hitta privatpersoner i ditt område som vill sälja sina Bitcoin och hemsidan hjälper dig att komma i kontakt med dessa.

Väljer du att använda dig av börsen eller ett företag kommer du först att behöva registrera ett konto. Här behöver du vanligtvis fylla i ett formulär med dina privata uppgifter och därefter skicka in en kopia på din identifikation. Väljer du däremot att använda dig av en privatperson kommer ett formulär eller ett konto inte behöva registreras. Du väljer naturligtvis själv vad som passar dig bäst!