Programvara för spårning av sökmotorrankning hjälper dig att följa din webbplats framsteg i sökmotorerna så att du kan se hur väl dina SEO-insatser lönar sig. Men när det finns så många olika alternativ på marknaden, hur väljer du då rätt? Här är tre saker att tänka på när du väljer programvara för spårning av sökmotorrankning.

Vilka sökmotorer spårar programvaran

Det första du behöver tänka på är vilka sökmotorer som programvaran spårar. Alla programvaror för spårning av rankingspårning spårar inte samma sökmotorer, så se till att välja en som uppfyller dina behov. De mest populära sökmotorerna är Google, Bing och Yahoo, men det finns även andra mindre sökmotorer. Se till att den programvara du väljer stöder de sökmotorer du vill spåra

Vilka möjligheter och funktioner erbjuder programvaran

Det andra du behöver tänka på är programvarans möjligheter och funktioner. Programvara för spårning av rankning kan variera mycket i fråga om vad den kan göra. Vissa programvaror kan spåra rankningar globalt, medan andra är begränsade till specifika länder eller regioner. Vissa programvaror erbjuder detaljerad information om hur din webbplats rankas för specifika sökord, medan andra bara ger en översikt på hög nivå. Se till att du väljer en programvara för spårning av rankning som har de funktioner du behöver

Pris och kundsupport – som alltid…

Det tredje övervägandet är pris och kundsupport. Programvara för rankingspårning kan variera i pris, så se till att du hittar en som passar inom din budget. Se dessutom till att undersöka kvaliteten på den kundsupport som programvaruleverantören erbjuder. Dålig kundservice kan snabbt förvandla en bra upplevelse till en dålig upplevelse

Genom att ta hänsyn till dessa tre faktorer kan du hitta rätt programvara för spårning av sökmotorranking för dina behov och få ut det mesta av den.

Vilka är de bästa alternativen?

Google Search Console

Google Search Console är ett gratis verktyg för att spåra rankning som erbjuds av Google. Med det här verktyget kan du spåra din webbplats prestanda i Googles sökresultat. Du kan använda det för att se hur ofta din webbplats visas i Googles sökresultat, vilka sökord som driver trafik till din webbplats och mycket mer.

Google Search Console är inte ett val, utan ett måste för att ha bra koll på dina resultat i SERP’en. Välj GSC först och komplettera med någon av de andra om du har råd att satsa på det, för det kommer hjälpa dig i att bygga din sajt.

Komplement till Google Search Console

Ahrefs

 • Ahrefs är en verktygslåda för SEO som drivs av branschledande data
 • Ahrefs scannar webben och lagrar mängder av data som är lättillgängliga via ett enkelt användargränssnitt
 • Uppgifterna från Ahrefs kan användas för att underlätta sökordsforskning, länkbyggande, innehållsmarknadsföring, konkurrensforskning, webbplatsrevisioner och spårning av rankning
 • Verktyget hjälper till att öka tillväxten av organisk söktrafik till en webbplats.

Semrush

 • Semrush är en viktig lösning för alla företag som menar allvar med sin närvaro på nätet, med över 55 produkter och verktyg för hantering av synlighet på nätet.
 • Semrush har 800 miljoner unika domäner som övervakas för 142 geografiska databaser, 43 biljoner länkar, 21 miljarder nyckelord och 10 miljoner användare.
 • Semrush är utformat för marknadschefer i företag av alla storlekar som vill optimera sin synlighet online i viktiga kanaler och skapa engagerande innehåll för användarna.

Moz Pro

 • Moz Pro är en allt-i-ett SEO-verktygssvit som gör det möjligt för företag att förbättra rankningen, öka trafiken och få större synlighet i sökresultaten
 • De viktigaste funktionerna är sökordsforskning, spårning av rankning, analys av länkar och granskning av webbplatser
 • Verktygen för sökordsforskning gör det möjligt för företag att förbättra sitt innehåll och sina strategier samtidigt som de avslöjar konkurrensfördelar.
 • Moz riktar sig till marknadsföringsavdelningar i organisationer i olika branscher och kan stödja små, medelstora eller stora etablerade företag.

Wincher

 • Wincher är ett verktyg för spårning av nyckelord som hjälper dig att följa dina framsteg och dina SEO-insatser.
 • Med lättlästa instrumentpaneler och kraftfulla insikter är Wincher Rank Tracker ett av de mest kostnadseffektiva verktygen
 • Wincher är perfekt för företagare, marknadsförare och SEO-specialister som är intresserade av att förbättra företagets onlineprestanda och följa SEO-resultaten.