För de flesta Android-användare är Doogee ett okänt märke, men företaget har ett gott rykte bland dem som letar efter robusta telefoner och tuffa telefoner i allmänhet. Den kommande robusta smarttelefonen Doogee V Max, som lanseras i februari i år, har ett enormt batteri på 22 000 mAh – ett nytt världsrekord. Robusta telefoner med enorma batterier är inte nya och det finns en Oukitel WP19 som kommer med 21 000 mAh, men enligt uppgifterna kommer Doogee V Max att gå ännu längre.

Dess batteri på 22 000 mAh kommer att laddas med 33 W och kommer att ge en batteritid på upp till 10 dagar vid normal användning och 64 dagar i standby-läge. Det är oväntat i moderna smartphones men något som inte brukade vara så ovanligt med äldre telefoner (du vet, dumma telefoner).

Det betyder att Doogee V Max inte kommer att vara en smal telefon på något sätt. Robusta telefoner i allmänhet är ganska stora, eftersom de är byggda för att vara tuffa telefoner som fungerar under alla omständigheter, oavsett om det är regn eller snö, men Doogee V Max kommer att ha en tjocklek på 27,3 mm. Ja, den kommer att vara tjock som en tegelsten, så att säga, och kommer förmodligen att ha en liknande vikt också – men vem förväntar sig att en robust telefon ska få plats i en framficka ändå?

Resten av specifikationerna för Doogee V Max avslöjar en trippel bakre kamera med en 108MP Samsung-sensor, en 20MP nattseende-sensor från Sony och en 16MP ultrabred sensor med 130 graders synfält. Telefonen har också två blixtar till vänster om kameran och två infraröda nattseende lampor till höger.

När det gäller resten av Doogee V Max-specifikationerna kommer telefonen med en 6,58 FHD IPS-skärm i FHD med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en 32 MP selfiekamera. Allt drivs av ett MediaTek Dimensity 1080-chipset parat med 12 GB RAM, som virtuellt kan utökas till 19 GB, och 256 GB lagringsutrymme som kan utökas med TF-kort.

Telefonen har också 5G, NFC, en fingeravtrycksläsare samt de vanliga certifieringarna för robusta telefoner för skydd mot vatten, damm och droppar som IP68, IP59 och MIL-STD-810H.

Det är en ganska bra telefon, inte bara för professionella som vill ha en tuff telefon utan även för klumpiga människor.