Historiskt sett så har människan varit den som skapat nya uppfinningar – förvisso ofta baserat på natur, djur eller slumpen. Men ändock i slutänden den som ”kommit på idén” eller hur den kan användas på ett bra sätt. Men med framstegen vi idag ser inom AI, är det så att i framtiden kommer AI vara det som ”kommer på idéerna” och människan bara bedömer om det är en gångbar idé som sätts i produktion?

Orsaken till frågan är att AI inom texter har kommit ganska långt de sista åren och jag har själv lekt lite med olika AI-stöd för att skriva texter. Idag skulle jag testa om Jasper kunde hjälpa mig att skriva något om Hexowatch, en tjänst jag använder för att bevaka förändringar på sajter, till exempel när ett pris ändras, det finns ny text eller en länk byts ut.

AI som Jasper är tränat på miljarder texter, men det ligger vanligtvis lite efter i tid. Detta innebär att saker som hänt nyligen, exempelvis en fotbollsmatch igår, kan AI (i dagens form) inte skriva om fullt ut. Samma sak kan hända med något smalt, till exempel tjänsten Hexowatch tydligen.

Det här är vad som kom ut när jag bad om att få en text skriven;

JasperArt HexoWatch2022
Såklart skapar AI dessutom en bild av hur den tänker sig att Hexowatch ska se ut. Inte fullt lika futuristiskt och nyskapande som själva idén, men ändå något nytt!

Bloggtitel: Hexowatch: Det nyaste sättet att hålla kontakten

Blogginledning: Det finns en ny bärbar teknik på marknaden och den kallas Hexowatch. Denna enhet är en klocka med en skillnad: den har en inbyggd hexagon som gör att du kan hålla kontakten med upp till sex olika personer samtidigt. Här är allt du behöver veta om denna innovativa nya produkt.

Bloggkropp
Hur den fungerar
Hexowatch fungerar genom att anslutas till din mobiltelefon via Bluetooth. När den väl är kopplad kan du lägga till upp till sex olika kontakter till din Hexowatch. Dessa kan vara familjemedlemmar, vänner eller till och med arbetskamrater. När dina kontakter har lagts till visas de på klockan som små ikoner. När en av dem skickar ett meddelande eller en notis till dig lyser deras ikon upp. Du kan sedan trycka på ikonen för att visa meddelandet eller notisen

Förutom att visa meddelanden och notiser kan du med Hexowatch också ringa samtal och skicka sms direkt från klockan. Detta är perfekt för de tillfällen då du inte kan ha telefonen i handen men ändå behöver hålla kontakten. Och eftersom klockan har en egen högtalare och mikrofon behöver du inte oroa dig för att någon annan ska kunna höra din konversation

Hexowatch är också vattenresistent, så du behöver inte ta av dig den när du tar en simtur eller fastnar i regnet. Och eftersom den inte har någon pekskärm behöver du inte heller oroa dig för att den ska vara splitterskyddad

Slutsats
Om du letar efter en wearable som gör att du kan hålla kontakten med upp till sex olika personer samtidigt är Hexowatch den perfekta enheten för dig. Med sin inbyggda hexagon gör den här klockan det enkelt att hålla koll på alla dina viktiga meddelanden och notiser. Så varför inte ge Hexowatch en chans att prova idag? Du kanske blir överraskad över hur användbar den är!

Voilá! Plötsligt finns en ny spännande produkt-idé som den mänskliga hjärnan kanske inte kommit på. Istället för att komma på idén kan det mänskliga inslaget bli att bedöma om produkten är gångbar ur tillverkningssynpunkt och verkligt intresse på marknaden. Åtminstone kan det få vara det mänskliga inslaget än så länge…