Nätdejtingsajter är ett utmärkt sätt att hitta en partner. Ofta erbjuds avancerade sökfunktioner och personlighetstest som gör det lättare att hitta det du letar efter. Av denna anledning presenteras härnäst sju grundläggande tips för att ditt nätdejtande ska bli så optimalt som möjligt.

7 tips för dig som just börjat nätdejta

1. Gör inget du känner dig skyldig att göra: Tänk på att om du inte vill fortsätta ha kontakt med någon är det bästa att sluta. Att ”försöka” är ett misstag och kommer bara att skapa en negativ spiral av känslor för oss själva och andra.

2. Lita på din intuition: Även om det ibland kan verka oförnuftig att följa sin intuition är det inget fel i dejting. Om du ser att något är fel eller inte litar på din dejt, agera genast. Om du upptäcker att något är fel vid någon tidpunkt, ta det på allvar.

3. Tänk på kvaliteten på meddelandena: Tänk på kvalitet framför kvantitet. Några få konversationer i hög kvalitet är mer benägna att vara givande än många ytliga. Att chatta med hundratals människor samtidigt gör dig ofokuserad och mentalt trött. Investera istället dina ord och din tid i de människor som du tycker om och som du känner är mest lovande.

4. Anslut dig till de mest populära dejtingsajterna: Det är mer troligt att du hittar någon på ett ställe med många människor än om du går till en sajt med få människor. Undvik därför nischade och specialiserade dejtingsajter. Gå till de dejtingsajter där det finns flest människor för i slutändan är det en fråga om sannolikheter att hitta en dejt. Så om du vill hitta en dejt måste du söka mycket och besöka de mest populära sidorna som ger ett tillräckligt urval av det du letar efter.

5. Hitta vänner först: De bästa relationerna uppstår vanligtvis när relationen börjar i vänskap. En ny vän kan med tiden utveckla sig till något mer och i slutändan till en framtida partner.

6. Var flexibel: Om du är alltför selektiv kan du i förväg förlorar bra kandidater att dejta, trots att de kanske inte uppfyller alla förutbestämda kriterier.

7. Var försiktig: Det viktigaste tipset av alla är försiktighet och att använda sunt förnuft. Dejtingsajter kan vara roliga och ge fantastiska resultat, men å andra sidan är en nackdel med att träffa människor online att informationen om den andra personen är minimal. Var därför uppmärksam på saker du inte gillar hos den andra personen.